Περισσότερα Δρομολόγιο, Πιο Προσεγμένες Στάσεις
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ «ΖΗΝΩΝ»

Λάρνακα 14/4/2020 ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ «ΖΗΝΩΝ»

Εμείς, οι μετόχοι, οι επαγγελματίες οδηγοί και το προσωπικό των Λεωφορείων Λάρνακας ΖΗΝΩΝ, επικοινωνούμε σήμερα μαζί με σας, τα οργανωμένα σύνολα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους πολίτες της επαρχίας Λάρνακας, για να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα για τις εξελίξεις στις δημόσιες συγκοινωνίες της επαρχίας μας.

Την Τρίτη 7/4 το διοικητικό δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της εταιρείας μας εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας (Υπουργείο Συγκοινωνιών) αναφορικά με την παράνομη, παράτυπη και εντελώς άδικη κατακύρωση της προσφοράς των δημοσίων συγκοινωνιών της επαρχίας Λάρνακας, στην κοινοπραξία ΚΑΠΝΟΣ-MALTA LINES. Μία συμφωνία η οποία μας ανησυχεί ιδιαίτερα και δεν μας αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

1. Εκφράζουμε τους φόβους μας για το καθεστώς εργοδότησης με τη νέα κοινοπραξία και για τον τρόπο λειτουργίας της. Οι νεοφιλελεύθερες πρακτικές που εφάρμοσαν στην περίπτωση των δημοσίων συγκοινωνιών της Μάλτας είναι ενδεικτικές για τις προθέσεις τους.

2. Η διατήρηση των θέσεων εργασίας και των ωφελημάτων μας είναι αδιαπραγμάτευτες. Η δέσμευση για διατήρηση των υπαλλήλων και των κεκτημένων μας για μόνο 1 χρόνο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Τί θα εμποδίσει την κοινοπραξία να μας αντικαταστήσει με φθηνό και αμφιβόλου ικανοτήτων οδηγούς από το εξωτερικό, με ολέθριες συνέπειες; Στην Μάλτα η ίδια εταιρεία φέρνει οδηγούς από το Πακιστάν για να κρατήσει το μισθολόγιο σε μισθούς πείνας. Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας για τα επόμενα δέκα χρόνια, είναι αδιαπραγμάτευτη.

3. Η διατήρηση όλων των δρομολογίων της επαρχίας Λάρνακας είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να αντιμετωπίζετε μόνο με λογιστικές κερδοζημιές. Ας κάνει έρευνα αξιολόγησης και ικανοποίησης του επιβατικού κοινού από την εταιρεία μας το αρμόδιο υπουργείο και θα διαφανεί η έκταση της κοινωνικής μας προσφοράς.

4. Η εταιρεία Λεωφορείων Λάρνακας ΖΗΝΩΝ δεν στήθηκε μόνο από τους μετόχους αλλά και από εμάς τους εργαζομένους. Γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, δραστηριοποιούμαστε κα φτιάξαμε τις οικογένειες μας εδώ, στην επαρχία Λάρνακας. Η εταιρεία Λεωφορείων Λάρνακας ΖΗΝΩΝ ανήκει σε όλους μας και δεν είναι απλοί λογιστικοί αριθμοί.

5. Καλούμε τους αρμοδίους στο Υπουργείο Μεταφορών να κάνουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με την κατακύρωση των προσφορών και να εκτιμήσουν την εμπειρία και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας η οποία τάσσεται σύσσωμη στο πλευρό της εταιρείας και των εργαζομένων στην εταιρεία Λεωφορείων Λάρνακας ΖΗΝΩΝ.

6. Κοντολογίς, όσο «παράτυπη» και αν είναι η Εταιρεία μας, άλλο τόσο «παράτυπη» είναι και η επιτυχούσα (κατά την Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού) κοινοπραξία ΚΑΠΝΟΣ-MALTA LINES, σύμφωνα με την Απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου που ακύρωσε και τη δική της Προσφορά.

7. Προ του δίκαιου αιτήματος μας για Ακύρωση και Επαναπροκήρυξη του Διαγωνισμού, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που συντελείται εις βάρος της Εταιρείας μας, απευθυνόμαστε σε σας ζητώντας την επίσημη υποστήριξη σας ως τοπική κοινωνία της Επαρχίας Λάρνακας, σε μια ύστατη προσπάθεια αποτροπής της ολοκληρωτικής καταστροφής της Εταιρείας μας που εξυπηρετεί τη Δημόσια Συγκοινωνία με Λεωφορεία στην Επαρχία μας εδώ και μια δεκαετία.

Συντονιστική Επιτροπή Μετόχων & Εργαζομένων ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ «ΖΗΝΩΝ»More Routes
More Routes